Frații Andrew și Tristan Tate, dar și cele două complice ale lor, Georgiana Naghel și fosta polițistă Luana Radu rămân în arest la domiciliu, printr-o decizie definitivă a magistraților Tribunalului București. Frații Andrew și Tristan Tate veniseră, luni, la Tribunalul București, însoțiți mai multe gărzi de corp.
Cei doi britanici au venit, luni, la Tribunalul București, unde ceruseră să fie judecați sub control judiciar. După ce a încheiat dezbaterea solicitărilor DIICOT și a fraților Tate, instanța a anunțat că va pronunța decizia marți, la ora 12.00.
După ce, la data de 6 iulie, magistrații hotărâseră, cu opinie separată, ca inculpații să rămână în arest la domiciliu, marți decizia a rămas definitivă, iar Andrew și Tristan Tate au revenit între zidurile fortăreței lor din Pipera, însă, în termen de 48 de ore, pot contesta decizia instanței.
La data de 6 iulie, a fost nevoie de un complet de divergență de la Curtea de Apel București, ca să se decidă dacă îi lasă sau nu să iasă din casă, după ce judecătorii din completul inițial luaseră decizii diferite.
Completul de divergență a respins, însă, cu opinie separată, apelul fraților Tate, după ce unul dintre cei doi judecători din completul inițial nu a fost de acord cu decizia și hotărâse înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar.
”Respinge ca neîntemeiate contestațiile formulate de contestatorii-inculpați Tate III Emory Andrew, Tate Tristan, Naghel Georgiana-Manuela și Radu Alexandra-Luana împotriva încheierii din 23.06.2023, pronunțată de Tribunalul București în dosarul nr. 18906/3/2023/a1.1. În baza art. 275 alin.2 C.proc.pen., obligă contestatorii la plata sumei de 300 de lei, fiecare, cu titlul de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu, astăzi, 6.07.2023. Cu opinie separată în sensul admiterii contestațiilor formulate de contestatorii-inculpați Tate III Emory Andrew, Tate Tristan, Naghel Georgiana-Manuela și Radu Alexandra-Luana, împotriva încheierii din 23.06.2023, pronunțată de Tribunalul București în dosarul nr. 18906/3/2023/a1.1 și înlocuirii arestului la domiciliu cu controlul judiciar și stabilirea obligațiilor prevăzute de art. 215 C. pr. pen.”, se arată în decizia Curții de Apel București.
Prin rechizitoriul din 15 iunie, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a patru inculpaţi, două persoane cu dublă cetățenie, britanică și americană, și doi cetățeni români, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane în formă continuată (față de fiecare inculpat în parte au fost reținute astfel: patru acte materiale, trei acte materiale, şase acte materiale și, respectiv, cinci acte materiale raportat la numărul de persoane vătămate), viol în formă continuată (două acte materiale), acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice, instigare la lovire sau alte violențe și lovire sau alte violențe.